Murimäe talu lugu

Selleks, et jõuda kohta, kus aeg peatub ja hing on rahul, pole üldse vaja teise maailma otsa minna. Isegi lennukipiletit pole mõtet osta, sest vaid mõne tunnise sõidu kaugusel Tallinnast asub imeilus koht, kus...

Wile farmi lugu

Millega hakata tegelema, kui oled otsustanud maale elama minna? Võiks ju hakata pidama näiteks alpakasid, oli eluaeg Nõmmel elanud Evelini ja suure osa linnas elanud Imre ehk perekond Heinsaarte plaan. Mõeldud-tehtud...

Möldri talu lugu

Möldri talu peremees Jüri Laur veedab kõik suvepäevad tomateid ja kurke korjates. Kuna need köögiviljad on tema peamiseks sissetulekuallikaks, on tal täpselt selge, milliseid sorte külvata ja kui suuri kurke...

Roosu talu lugu

2019. aasta parima talu tiitli pälvis Võrumaal Sulbi külas asuv Roosu talu. Aastakümneid maheteravilja tootmisega tegeleval Roosu talul on haritavat maad ligi 600 hektarit, millest suurt osa renditakse ümberkaudsetelt naabritelt..

Kuusiku talu lugu

Kuigi eestlased söövad peamiselt kana- ja sealiha toodetakse Eestis ka muu maailmaga võrreldes väga kvaliteetset ja puhast veiseliha. Selle ehedaks tõestuseks on Jane Mättiku veisekasvatus Rookülas...

Pajumäe talu lugu

Pajumäe talu paistab üldsusele silma eelkõige selle poolest, et nende tooted on müügis vaat et igas suuremas kaupluseketis. See pole väiketootjate puhul kuigi tavaline . Edu taga peidab end väiketootmise paindlikkus ja austus...

Veinimäe talu lugu

Veinimäe talu on viinamarjaistandus Lõuna-Eestis, täpsemalt Võrumaal, Kärgula külas. Seal laiub üle 2,500 ruutmeetrit pikkades kiletunnelites üle 75 erineva viinamarjasordi. Vaid mõned üksikud sordid kasvavad...

Tammejuure Mahetalu lugu

Tammejuure mahetalu kõlab kui muinasjutt- kuskil kaugel on üks peretalu, kes toodab kõike mahedalt ning kasutab sellest päikeseenergiat. Õnneks pole nad välja mõeldud, vaid päriselt olemas...

Ideafarmi lugu

Saaremaal Kuninguste külas tegutseb juba viiendat aastat järjest väike külapood, mille valikust leiab nii vanu kokaraamatuid, Saare vanaemade kootud pitse kui ka Maria Kaljuste tehtud ravimtaimehoidiseid...

Andri-Peedo talu lugu

Andri-Peedo talu alustas tegevust juba 10 aastat tagasi, kui Linda vanemad ostsid Võrumaal päevi näinud suvekodu. Talumajast sai peagi püsiv elupaik ja isa nõudmisel võeti esimesed viis kitse...

Viinamärdi talu lugu

Ligi 100 aastat vana Viinamärdi talu ärkas uuesti ellu 6 aastat tagasi, kui Denis ja Annemari soetasid Tartumaale vana taluhäärberi koos maaga ning alustasid Eestis ainulaadsete ...

Üvasi talu lugu

Üvasi talu peremees ja perenaine tulid sellesse tallu 10 aastat tagasi. Perenaise sõnul viib talu ajalugu ühe mõisnikuni, kes oli selle kinkinud oma kupjale. Nii ostetigi 2006. aastal talu kupja järeltulijate käest. Perenaine ja peremees tahtsid...

Epi talu lugu

“See talukoht sai alguse 1984. aastal, mil hakkasime siia ehitama oma kodu,” jutustab talu sünnilugu perenaine Inge Uulits. Inge on alates 1988. aastast tegelenud erinevate väikeste ettevõtetega, kuid suuremad muutused toimusid...

Piesta Kuusikaru talu lugu

Maalased on õuna tarbinud juba aastatuhandeid. Läbi ajaloo on punapõskset ubinat peetud nii Eedeni aia keelatud viljaks kui ka armastuse ja viljakuse sümboliks. Õunast pressitud mahla...

Birchlagooni lugu

Tartumaal Hellenurme külas tegutsevad abikaasad Birgit Lõhmus-Komleva ja Rain Komlev, kelle eestvedamisel sündis 2017. aastal Birch Lagoon OÜ, mis tegeleb traditsiooniliste hapendatud kasemahlajookide tootmisega...

Minna Sahvri lugu

Rapla linna südames asub üks eriline ettevõtmine, kus perenaine Siret Elmi meisterdab puuvilja- ja marjapüreedest värvilisi marmelaadikomme “Kui olin veel väike tüdruk, veetsin kõik oma suved vanaema juures, kellel oli suur...

Männiku talu lugu

Raplamaa laante vahel karjatavad noortalunikud Kaisa ja Priit Tähe harjumuspäraste lehmade asemel hoopis Eestis haruldasi Saksa Ida-Friisi piimalambaid. Mõte hakata pidama Ida-Friisi piimalambaid tekkis Kaisal ja Priidul elades Saksamaal, kus lambapiimast tooted...

Andre Juustufarmi lugu

Tallinnast ligikaudu kahe ja poole tunni kaugusel Tartumaa piiril Kambja vallas asub üks omanäoline farm, kus pererahvas iga päev lehmi kallistab ja neid hellitades Mummukesteks kutsub. Võib-olla ongi see peamine põhjus, miks just nende sarviliste...

Hõbeda kitsefarmi lugu

Hõbeda mõisa pererahvas kolis maale elama juba 2005. aastal, kui osteti kunagise mõisa maad ja selle juurde kuuluv laut, kokku 24 hektari suurune maalapp. „Maale kolimise mõte sündis puhtalt emotsiooni pealt, ilma et oleks pikalt kalkuleerinud,“ muheleb talu peremees...

Mätiku talu lugu

Mätiku talumeierei alustas tegevust viis aastat tagasi, kui talu noorperenaine Mirjam Pikkmets hakkas taluköögis esimeste talutoodetega katsetama. „Kuna mina õppisin Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis ning olen lõpetanud ka EMÜ piimatehnoloogia...

Nopri talu lugu

Võrumaal Misso vallas tegutseb juba ligi 20 aastat Nopri talumeierei, kus valmistatakse Tiit ja Vilve Niilo eestvedamisel sealsele suitsusauna piirkonnale ja Võrumaa vanaemadele omaseid talutooteid. Nopri talu sai alguse 1875. aastal, kui Tiidu esiisa ostis Vastseliina mõisalt 150 hõberubla eest 70hektarit...

Saidafarmi lugu

Harjumaal Lehetu külas peetakse juba aastakümneid kahesajapealist piimakarja ja meiereid. Saidafarmi veavad Juhan ja Helve Särgava, kelle hingeasjaks on juba üle 25 aasta olnud pakkuda kvaliteetset mahetoodangut. Nii valmib talu meiereis iga päev 27 erinevat mahetoodet, alates kohupiimast...

Rebaseonu talu lugu

Harku vallas tegutseb perekond Rebane, kelle suures suitsuahjus valmib pea iga nädal ca 500 kilo traditsioonilist, maitsvat ja naturaalset suitsuliha. Katrin ja Marek Rebane tulid Liikva külla elama juba 13 aastat tagasi, kui nende eelmine kodu Nõmmel kasvavale perele väikeseks jäi...

Muhu Liha lugu

Väiketootjale, kellel napib ressursse nii investeeringuteks, tööjõu palkamiseks kui ka turundamiseks, on koostöö tihti parem äri kui konkurents. Just samale mõttele jõudsid ka Muhumaa lambakasvatajad Kadri ja Annely, kes otsustasid luua kõiki kohalikke väiketalunikke...