Kuusiku talu lugu

Kuigi eestlased söövad peamiselt kana- ja sealiha toodetakse Eestis ka muu maailmaga võrreldes väga kvaliteetset ja puhast veiseliha. Selle ehedaks tõestuseks on Jane Mättiku veisekasvatus Rookülas...

Pajumäe talu lugu

Pajumäe talu paistab üldsusele silma eelkõige selle poolest, et nende tooted on müügis vaat et igas suuremas kaupluseketis. See pole väiketootjate puhul kuigi tavaline ... Edu taga peidab end väiketootmise paindlikkus...

Veinimäe talu lugu

Veinimäe talu on viinamarjaistandus Lõuna-Eestis, täpsemalt Võrumaal, Kärgula külas. Seal laiub üle 2,500 ruutmeetrit pikkades kiletunnelites üle 75 erineva ...

Tammejuure Mahetalu lugu

Tammejuure mahetalu kõlab kui muinasjutt- kuskil kaugel on üks peretalu, kes toodab kõike mahedalt ning kasutab sellest päikeseenergiat. Õnneks pole nad välja mõeldud, vaid päriselt olemas...

Ideafarmi lugu

Saaremaal Kuninguste külas tegutseb juba viiendat aastat järjest väike külapood, mille valikust leiab nii vanu kokaraamatuid, Saare vanaemade kootud pitse kui ka Maria Kaljuste tehtud ravimtaimehoidiseid...

Andri-Peedo talu lugu

Andri-Peedo talu alustas tegevust juba 10 aastat tagasi, kui Linda vanemad ostsid Võrumaal päevi näinud suvekodu. Talumajast sai peagi püsiv elupaik ja isa nõudmisel võeti esimesed viis kitse...

Viinamärdi talu lugu

Ligi 100 aastat vana Viinamärdi talu ärkas uuesti ellu 6 aastat tagasi, kui Denis ja Annemari soetasid Tartumaale vana taluhäärberi koos maaga ning alustasid Eestis ainulaadsete ...

Üvasi talu lugu

Üvasi talu peremees ja perenaine tulid sellesse tallu 10 aastat tagasi. Perenaise sõnul viib talu ajalugu ühe mõisnikuni, kes oli selle kinkinud oma kupjale. Nii ostetigi 2006. aastal talu kupja järeltulijate käest. Perenaine ja peremees tahtsid...

Epi talu lugu

“See talukoht sai alguse 1984. aastal, mil hakkasime siia ehitama oma kodu,” jutustab talu sünnilugu perenaine Inge Uulits. Inge on alates 1988. aastast tegelenud erinevate väikeste ettevõtetega, kuid suuremad muutused toimusid...

Piesta Kuusikaru talu lugu

Maalased on õuna tarbinud juba aastatuhandeid. Läbi ajaloo on punapõskset ubinat peetud nii Eedeni aia keelatud viljaks kui ka armastuse ja viljakuse sümboliks. Õunast pressitud mahla...

Birchlagooni lugu

Tartumaal Hellenurme külas tegutsevad abikaasad Birgit Lõhmus-Komleva ja Rain Komlev, kelle eestvedamisel sündis 2017. aastal Birch Lagoon OÜ, mis tegeleb traditsiooniliste hapendatud kasemahlajookide tootmisega...

Minna Sahvri lugu

Rapla linna südames asub üks eriline ettevõtmine, kus perenaine Siret Elmi meisterdab puuvilja- ja marjapüreedest värvilisi marmelaadikomme “Kui olin veel väike tüdruk, veetsin kõik oma suved vanaema juures, kellel oli suur...

Männiku Piimalammaste lugu

Raplamaa laante vahel karjatavad noortalunikud Kaisa ja Priit Tähe harjumuspäraste lehmade asemel hoopis Eestis haruldasi Saksa Ida-Friisi piimalambaid. Mõte hakata pidama Ida-Friisi piimalambaid tekkis Kaisal ja Priidul...

Andre Juustufarmi lugu

Tallinnast ligikaudu kahe ja poole tunni kaugusel Tartumaa piiril Kambja vallas asub üks omanäoline farm, kus pererahvas iga päev lehmi kallistab ja neid hellitades Mummukesteks kutsub. Võib-olla ongi see peamine põhjus, miks just nende sarviliste...

Rebaseonu talu lugu

Harku vallas tegutseb perekond Rebane, kelle suures suitsuahjus valmib pea iga nädal ca 500 kilo traditsioonilist, maitsvat ja naturaalset suitsuliha. Katrin ja Marek Rebane tulid Liikva külla elama juba 13 aastat tagasi, kui nende eelmine kodu Nõmmel kasvavale perele väikeseks jäi...

Saidafarmi lugu

Harjumaal Lehetu külas peetakse juba aastakümneid kahesajapealist piimakarja ja meiereid. Saidafarmi veavad Juhan ja Helve Särgava, kelle hingeasjaks on juba üle 25 aasta olnud pakkuda kvaliteetset mahetoodangut. Nii valmib talu meiereis iga päev 27 erinevat mahetoodet, alates kohupiimast...