Maaeluministeerium
Kalanduse Teabekeskus
PRESSITEADE
23.09.2019

Kalanädalal kokkavad peakokad kümnes kutsekoolis

Täna, 23. septembril algab Eesti toidu kuu raames kutsekoolides kalanädal. Kümnesse kutsekooli üle Eesti lähevad külla tippkokad, kes õpetavad koolide kokanduseriala õpilastele kohalikust kalast roogasid valmistama.

„Kalanädal toimub juba neljandat aastat järjest ja sel korral viime kokku praegused ja tulevased peakokad,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Tutvustame kalanädalal tippkokkadega õpilastele kohalike kalakasvanduste kalasid, millest on võimalik valmistada maitsvaid roogasid. Kui praegused kokaõpilased tulevikus oma restoranid avavad, siis loodame, et nende menüüdes näeb ka kodumaisest kalast tehtud toite,“ lisas Armulik.

„Kutsun kõiki ka oma pereringis Eesti toidu kuu raames toimuvast kalanädalast osa võtma,“ ütles Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann. „Eesti kala on värske ja maitsev ning miks mitte tähistada kalanädalat kodudes ja valmistada terve nädala jooksul kodumaisest kalast roogasid või proovida mõnda uut kalatoitu.“

Kalanädalal osalevad Kehtna Kutsehariduskeskus, Kuressaare Ametikool, Haapsalu Kutsehariduskeskus, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoht, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, Viljandi Kutsehariduskeskus, Tartu Kutsehariduskeskus, Pärnu Kutsehariduskeskus, Tallinna Teeninduskool ja Rakvere Ametikool.

Kutsekoolide kokanduse eriala õpilastega valmistavad kalaroogasid peakokad Juhan Heinsalu, Allar Oeselg, Oleg Belousov, Aleksandr Nikoškov, Martin Meikas, Madis Põld, Urpo Reinthal, Mart Kukk, Taigo Lepik ja Inga Paenurm. Süüa valmistatakse tuurast, angersägast, angerjast, karpkalast ja forellist.

Kalanädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

Recommended Posts