PRESSITEADE
Eestimaa Talupidajate Keskliit
Eesti OTT
MTÜ Ehtne Talutoit

 

Juba teist aastat tuuritab Eestimaal Talutoidu Karavan

Juba teist aastat korraldab Eestimaa Talupidajate Keskliit koostöös kohalike taluliitudega ja OTT võrgustikega Talutoidu karavani, kus sõidavad läbi Eesti kohaliku toidu võrgustike Eesti OTT eestvedajad, kokad ja talutootjad. Külastades seekord  üheksat pop-up laata Eestis, kohtuvad kohaliku toidu aktivistid, talutootjad ja meedia. Tegemist on siiski peamiselt tarbijatele suunatud üritusega ja korraldajad kutsuvad kõiki üritusel osalema ning Eesti parimaid talutoite proovima ja ostma.

Karavani eesmärk on  kõigile meenutada, et meie kodumaal on praegu sügisene küllus, meie põldudel on valminud värsked viljad ja aedades parimad vitamiinid. Räägime, miks eelistada kohalikku toitu- tervist, kohalikku majandust, meie looduskeskkonda ja kogukondlike sidemeid silmas pidades.

“Tänu taludele on meil olemas mahetoit, kitse- ja lambakasvatus, lihaveisekasvatus, köögivilja-, puuvilja- ja marjakasvatus, maitse- ja ravimtaimede kasvatus ja palju muud taolist. Talutoidu suurimaks trumbiks ongi selle tervislikkus ja mitmekesisus, rõhku pannakse nüanssidele. Talutoidu karavan annab hea võimaluse talunikel personaalselt tutvustada tarbijatele oma toodangut“ sõnas Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kerli Ats.

Karavani tuur algab  27. augustil Võrust, sõites läbi  Tartu, Rakvere, Tabasalu, Viljandi, Haapsalu, Muhu, Kuressaare ja lõpetab 31.augustil suurejoonelise Talust Taldrikuni õhtusöögiga Saaremaal Karalas, kohaliku toidu pidupäeval ja Saaremaa Talupidajate Liidu 30. sünnipäeval. 

Õhtusöök valmib vaid Eesti OTT võrgustiku talutootjate toorainest ning õhtusöögi 110 inimesele valmistavad külaliskokad Norrast. Suur talutoidu pidupäev päädib muinastulede öö lõkke süütamisega Karalas. 

Karavani eestvedajad on kohaliku toidu aktivistid  ning Eesti OTT eestvedajad Emil Rutiku  ja Muhu nõid Sirkka. Kaasa sõidab mehhiko päritolu hobikokk ja kunstnik  Leno Morfin, kes valmistab pop-up laatadel kohalikust toorainest  inspiratsiooniroogasid. Liisaks liiguvad koos karavaniga linnast linna talutootjad. 

Karavani eestvedajad on kohaliku toidu aktivistid  ning Eesti OTT eestvedajad Emil Rutiku  ja Muhu nõid Sirkka. Kaasa sõidab mehhiko päritolu hobikokk ja kunstnik  Leno Morfin, kes valmistab pop-up laatadel kohalikust toorainest  inspiratsiooniroogasid. Liisaks liiguvad koos karavaniga linnast linna talutootjad. 

Info toimumiskohtade kohta: 

27.08 VÕRUS,, kell 10.00-14.00 Võru linna keskväljaku torg
27.08 TARTUS, kell 16.00-18.00 Tartu Lõuna keskuse parkla
28.08 RAKVERES,  kell 12.00-14.00 Rakvere linna keskväljak
28.08 TABASALUS, kell 17.00-19.00 Jõululaada platsil, Selleri restorani vastas
29.08 VILJANDIS, kell 11.00-13.00 Kaubamaja platsil
29.08 HAAPSALUS, kell 16.30-18.30 Haapsalu turuplats
30.08 MUHUS, LIIVAL, kell 11.00-13.00 Muhu kiriku ja ambulantsi vahelisel teelõigul
30.08 KURESSAARES, kell 16.00-18.00 Selveri vastas prklas
31.08 KARALAS, algusega kell 11- terve päev

TÄPSEMALT KARALAL TOIMUVAST  ÜRITUSEST:

Saaremaa Talupidajate Liit tähistab oma 30. juubelit. Külalisi oodatakse mereäärsesse Karala külla 31. augustil. Hommikul kell 11 avatakse taluturg, toimuvad töötoad ja lõbusad tegevused kogu perele. Kell 18.00 serveeritakse gurmeeõhtusöök, mille valmistavad tunnustatud Saaremaa kokad Sander Väärt ja Risto Laanet. Eelroa eest kannavad hoolt tippkokad Norrast. Pääs ürituste alale on tasuta, õhtusöök täiskasvanutele on 35 eurot, lastele 6-14 a on 12 eurot, päris pisikestele tasuta. Hind sisaldab kahte jooki omal valikul.  

Õhtusöögiks registeerimine toimub aadressil https://talutoit.wixsite.com/talusttaldrikuni2019

_______________________________

Kohaliku- ja talutoidu võrgustikud Eesti OTT on talutootjate ühendus mille abil luuakse kohalikule toidule uusi müügikanaleid. Kohalikud OTT (Otse Tootjalt Tarbijale) võrgustikud on ring piirkondlikke  talutootjaid ja nende ümber koondunud püsitarbijad. OTT kaubakohtumised on iga-nädalased pop-up laadad, kus talutootjad annavad oma püsitarbijaile enda kasvatatud-valmistatud toidu üle. 

Pressikontakt:

5107742
sirkkapint@gmail.com

Recommended Posts