Maaeluministeerium
PRESSITEADE
11.12.2018

Saaremaa ja Muhu toidupakkujad kogunevad Kuressaares

Homme, 12. detsembril toimub Kuressaare kultuurikeskuses kell 13.00 – 16.30 Saaremaa ja Muhu toidupakkujate ja –tootjate kontaktüritus. Alates poole viiest on kohalikke maitseid uudistama oodatud kõik huvilised.

„Kuressaares toimuv kontaktüritus toidutootjatele ja toidupakkujatele on  Saare- ja Muhumaa toiduvaldkonna inimestele hea võimalus kokku tulla ning uusi koostöösuhteid luua. Loodetavasti annab kolmapäevane kohtumine veelgi indu juurde, et kohalik toodang jõuaks üha enam kohalike kohvikute ja restoranide menüüdesse,“ sõnas Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp.

Sündmuse eesmärk on edendada kohaliku toodangu kasutamist Saaremaa ja Muhumaa restoranides, kohvikutes ja teistes toitlustusasutustes ning soodustada koostööd kohalike tootjate ja toidupakkujate vahel. Kontaktüritusel tutvustavad projekti „Baltic Sea Food” koordinaator Silja Lehtpuu ja MTÜ Eesti Maaturism juhataja Raili Mengel projekti „Baltic Sea Food“ ja võrgustikku „Liivimaa Maitsed“ ning annavad ülevaate sellest, kuidas koostöö abil kohalik toit paremini tootjatelt toidupakkujateni jõuab. Lisaks räägib Airi Vetemaa Mahepõllumajanduse Koostöökogust mahetooraine kasutamisele viitavast ökomärgisest.

Ürituse käigus toimub ka seminar, kus restorani YliCool looja ja peakokk ning Eesti Peakokkade Ühenduse liige Urpo Reinthal jagab oma kogemusi peakokana töötamisest ja räägib, millised on tema koostööalased ootused kohaliku toidu pakkujatele ning tootjatele. Oma menüüdes ja pakkumistes kasutab Urpo võimalikult palju kohalikku toorainet ja oma tööpäeva alustabki ta enamasti Tartu turul kohalike tootjatega suheldes ning toorainet valides, mille järgi koostab paljuski selle päeva menüü. Just Urpo Reinthal inspireeris sel sügisel Eesti Toidutee liikmeid Eesti hommikusöögi pakkumiste kujundamisel. Seminari käigus arutletakse ka selle üle, milline on kohaliku toidu kasutamise olukord Eestis ja milliseks võiks kujuneda tulevik.

Pärast seminari, kell 16.30 avatakse uksed ka linnarahvale ning kõik soovijad saavad osta uusi ja põnevaid kohalikke toidutooteid Saare- ja Muhumaa väiketootjatelt. Üritus kestab kella kuueni õhtul.

Recommended Posts