Maaeluministeerium
PRESSITEADE
07.09.2018

Maaeluministeerium kutsub nädalavahetusel kohalikku toitu nautima 

Terve septembri kestev Eesti toidu kuu pakub sellesse nädalavahetusse hulga põnevaid ettevõtmisi, mis pakuvad kaasalöömislusti, maitseelamusi ja uusi teadmisi.

„Juba neljandat aastat kuulutab Maaeluministeerium septembri Eesti toidu kuuks, et väärtustada meie kohalikku toitu, toidutootjaid ja toidukultuuri. September on aeg, kus eestlaste toidulaud on kõige rikkalikum, saak saab valmis ja meie laual on suur valik värsket kohalikku toorainet,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Julgustan kõiki erinevatest Eesti toiduga seotud üritustest osa võtma. Suure meesõbrana külastan ise kindlasti meefestivali Karksi-Nuias ning samuti tervitan külalisi lõikuspeol Pärnumaal.“

„Mul on hea meel, et tegevused toimuvad üle Eesti – see annab meile võimaluse mitte ainult maitsta kodumaa parimaid palasid, vaid seda ka paremini tundma õppida.“

Eesti toidu kuu eeloleva nädalavahetuse üritused:

  • september – kukeseenefestival Otepääl
  • –8. september – XI meefestival Karksi-Nuias
  • september – kalamehe laupäev Pärnumaal
  • september – vanavanemate päev Eesti Põllumajandusmuuseumis Ülenurmel
  • –22. september – töötoad Eesti Piimandusmuuseumis Imaveres
  • september – traditsiooniline Rogosi laat Võrumaal

Taust

Septembris Maaeluministeeriumi eestvedamisel neljandat korda toimuv Eesti toidu kuu ühendab pea 30 kodumaisele toidule pühendatud üritust ja festivali ning on sel aastal pühendatud Eesti Vabariigi juubelile. 13. oktoobrini kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat toitlustus- ja majutusettevõtet, kes pakuvad välja oma nägemuse Eesti hommikusöögist. Lähemalt saab Eesti toidu kuust lugeda ning endale osalemiseks meelepärase ürituse valida aadressil www.eestitoit.ee.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas Eesti toidu kuul korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

 

Recommended Posts