Listeria monocytogenes toidupatogeenina

Toimumiskoht: Tartu, Eesti Maaülikooli Fr.R.Kreutzwaldi 56/1 õppehoone (Tehnikamaja) avatud ülikooli õppeklass.

L. monocytogenes on saastunud toiduga inimesele ülekanduv haigustekitaja, kes võib põhjustada raskekujulist haigust- listeroosi. Patogeenina on ta laialdaselt levinud ning leitav nii pinnasest, mullast, veest, taimedelt kui ka imetajate soolestikust. Ta on võimeline paljunema toidus ka madalatel temperatuuridel ning on võimeline kasvama nii vaakumisse kui gaasikeskkonda pakendatud toodetes.

27. septembril 2019 toimuv kõigile huvilistele avatud koolitus sobib enesetäiendamiseks toiduvaldkonna spetsialistidele (sh riigiametnikud, kalakäitlmisettevõtete töötajad), aga ka kõigile teistele toiduohutuse teemadest huvitatud isikutele, kes soovivad saada ülevaadet laialdaselt levinud toidupatogeeni, Listeria monocytogene’si, esinemisest toidutööstuses ja selle patogeeni ohjemeetmetest.

Täpsem info ja registreerumine: https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AY.VP&id_ay_programm=9683&id_ay_toimumine=13224&systeemi_seaded=3,1,12,1,

september 27, 2019

Schedule

Date: