Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldas juba neljandat korda parima talutoidu konkurssi, mille eesmärk on tõsta esile kohalikku talutoitu ja tunnustada talunike tööd. 13-liikmeline žürii valis parimatest parimad välja ligi 90 talutoote seast. Võistluse üldvõitja kuulutatakse välja 13. juulil IdaVirumaal toimuval XXVIII üleeestilisel talupäeval.

2019. aasta parim talutoit selgitati välja kaheksas erinevas kategoorias:

  • Parim piimatoode 2019 – mango-lambapiimajogurt (Männiku Piimalambad)
  • Parim talujuust 2019 – Andre Grand Old 2017 (Andre Juustufarm)
  • Parim pagaritoode 2019 – rukkiteraleib (Kaarli Talukaup)
  • Parim liha/valgutoode 2019 – suitsutatud vutimunad anšoovises (Põhja-Eesti Vutifarm)
  • Parim maius 2019 – Andre juustušoks 2017  (Andre Juustufarm)
  • Parim tervisetoode 2019 – mahe tume kasesiirup (Kasekunst)
  • Parim jook 2019 – kasemahl kanepi ja ingveriga (Birch Lagoon)
  • Parim lisand 2019 – Piesta õunastroop (Piesta Kuusikaru talu)

Talutoidu hindamiskomisjoni kuulusid toidublogijad, tunnustatud kokad, ajakirjanikud, ministeeriumi esindajad, turunduseksperdid ja muusik.

13. juulil kuulutatakse Ida-Virumaal Eesti Kaevandusmuuseumis toimuval XXVIII üle-eestilisel talupäeval välja üldvõitja, kes pälvib konkursi peaauhinna, milleks on 1500 euro väärtuses turundustugi võidutootele.

Vaata parima talutoidu valimise pildidgaleriid